Υλικά για 4 μερίδες
- 1 συσκευασία ημίσκληρο τυρί ΔΟΪΡΑΝΗ
- ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι παγωμένο νερό
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- λεμόνι για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Κόβουμε το ημίσκληρο τυρί ΔΟΪΡΑΝΗ σε τετράγωνα κομμάτια πάχους 2 εκ.
Παράλληλα ζεσταίνουμε το τηγάνι μας σε μέτρια φωτιά. Θα χρειαστούμε αρκετό ηλιέλαιο, προσέχουμε ώστε να φτάνει στην μέση του τηγανιού.
Γεμίζουμε δύο διαφορετικά πιάτα, το ένα με το αλεύρι και το άλλο με το παγωμένο νερό. Περνάμε το τυρί από το παγωμένο νερό και έπειτα από το αλεύρι έτσι ώστε να κολλήσει πάνω του. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μερικές φορές μέχρι το τυρί να καλύπτεται πλήρως από το αλεύρι
Τηγανίζουμε προσεκτικά το αλευρωμένο τυρί μέχρι να σχηματίσει τραγανή χρυσαφένια κρούστα, υπολογίζουμε περίπου 1 με 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Το αφήνουμε να στραγγίσει σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι.
Το σερβίρουμε ζεστό περιχύνοντας προαιρετικά με λίγο χυμό από λεμόνι.