Skip to main content

Brunch με αβοκάντο, προσούτο και γευστιcό

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 φέτες ψωμί λευκό ή ολικής
  • 30 g βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 g γευστιcό ΔΟΪΡΑΝΗ, τριμμένο ή σε flakes
  • 4 φέτες προσούτο
  • 1-2 αβοκάντο, ώριμα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 100 g ρόκα

Διαδικασία

Αλείφουμε με βούτυρο τις 4 φέτες ψωμιού και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, με τη μεριά του βουτύρου προς τα κάτω. Επάνω σε κάθε φέτα απλώνουμε το τριμμένο γευστιcό και καπακώνουμε το τηγάνι για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το προϊόν μας. Αφαιρούμε τις φέτες από το τηγάνι.

Βάζουμε μια φέτα προσούτο πάνω από το λιωμένο γευστιcό ΔΟΪΡΑΝΗ.

Έπειτα προσθέτουμε τη ρόκα, αλατοπιπερώνουμε, κόβουμε σε φέτες το αβοκάντο και τις απλώνουμε από πάνω. Ολοκληρώνουμε το πιάτο μας με flakes γευστιcό.