Υλικά για 3 μερίδες
- 500 g ζυμαρικά, ιδανικά ριγκατόνι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 200 g ελαφρύ ΔΟΪΡΑΝΗ τριμμένο
- 500 g γάλα
- 2 μέτρια αυγά
- 200 g γιαούρτι
- Αλάτι και πιπέρι
- μαϊντανός
- Για το πασπάλισμα
- ελαιόλαδο
Διαδικασία
Ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά μας. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε αλάτι και προσθέτουμε τα ζυμαρικά έως ότου να είναι al dente. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να πάει παντού.
Ετοιμάζουμε ένα πυρέξ διαμέτρου 25×30 αλείφοντας το με ελαιόλαδο και προσθέτοντας μια χούφτα φρυγανιά. Σε ένα άλλο μπολ θα ανακατέψουμε τα αυγά, το γάλα και το γιαούρτι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι για την γεύση.
Προσθέτουμε στο πυρέξ την μισή ποσότητα ζυμαρικών, την μισή ποσότητα από το μείγμα που μόλις φτιάξαμε αλλά μία γενναιόδωρη ποσότητα από το τριμμένο τυρί. Συνεχίζουμε με την ίδια διαδικασία προκειμένου να δημιουργήσουμε στρώσεις στο πυρέξ μας, έως ότου καλυφθεί ολόκληρο. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη ελαφρύ ΔΟΪΡΑΝΗ και την υπόλοιπη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180°C. Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα σερβίρουμε με μαϊντανό.