Υλικά για 1 πίτσα 4 μερίδων
Για την ζύμη
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 3/4 της κούπας γάλα
- 1/2 κουτ. της σούπας αλάτι
Για τη σάλτσα
- 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για την πίτσα
- 200 g τριμμένο ημίσκληρο τυρί ΔΟΪΡΑΝΗ
- 10 ντοματίνια
- 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
- φύλλα βασιλικού
Διαδικασία
Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε με το χέρι. Έπειτα χτυπάμε τα αυγά, τα προσθέτουμε και ξεκινάμε να πλάθουμε. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα λίγο-λίγο. Η ζύμη δεν πρέπει να είναι σκληρή, ούτε να κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε αλεύρι.
Για τη σάλτσα
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά.
Για την σύνθεση
Στρώνουμε σε ένα ταψί τη ζύμη και πάνω απλώνουμε αρκετή ποσότητα σάλτσας ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Μετά ρίχνουμε από πάνω το ημίσκληρο τυρί ΔΟΪΡΑΝΗ και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Επαναλαμβάνουμε με τα ντοματίνια. Ψήνουμε στους 200°C για 25 λεπτά. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε φύλλα βασιλικού. Καλή απόλαυση!