Υλικά για 1 μερίδα
Για το μπιφτέκι
- 80 g μοσχαρίσιο κιμά
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. της σούπας κοφτή βούτυρο
- 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
Για το burger
- 1 ψωμάκι για burger
- 2 φέτες καπνιστό ημίσκληρο τυρί ΔΟΪΡΑΝΗ
- 1 φέτα ντομάτας
- 1 κουτ. μαγιονέζα
Διαδικασία
Σχηματίζουμε το μπιφτέκι. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το βούτυρο και μόλις κάψουν βάζουμε το μπιφτέκι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για 2′ και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Δεν το γυρίζουμε και δεν πατάμε το μπιφτέκι.
Αφήνουμε να ψηθεί η μια πλευρά και το γυρίζουμε μια μόνο φορά προσθέτοντας λίγο αλατοπίπερο. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε για 2′ από κάθε πλευρά το ημίσκληρο τυρί ΔΟΪΡΑΝΗ. Σερβίρουμε πάνω στο ψωμάκι βάζοντας πρώτα την μαγιονέζα και μετά το μαρούλι, το μπιφτέκι, το τυρί και τη ντομάτα και κλείνουμε με την άλλη φέτα ψωμιού.